MC doet aangifte tegen Justitie

Motorclub Veterans Netherlands heeft donderdag aangifte gedaan tegen minister Ivo Opstelten van Justitie wegens smaad en laster. In een persbericht stelt de MC dat Opstelten en het Openbaar Ministerie 'willens en wetens onwaarheden verspreiden' over de club met als doel eer en goede naam te beschadigen. Veterans is een MC waarbij alleen veteranen uit de Defensie-organisatie aangesloten zijn.

Geen zware criminaliteit

Volgens de veteranen blijkt uit documenten van politie en justitie, zoals persberichten, dat de clubleden ten onrechte wordt neergezet als zware criminelen, drugsdealers en moordenaars. De club schrijft: 'In het 19- jarig bestaan van de club heeft nog nooit een strafrechtelijk onderzoek plaatsgevonden tegen de club of een van de leden. Nog nooit is een lid van onze club gearresteerd voor de feiten die onze minister noemt. Nog nooit, voor zover wij weten, is er tegen een lid van onze club een aangifte gedaan voor een feit dat onder de noemer “zware criminaliteit” zou kunnen vallen.'

Crimineel

Er werken voor Defensie mensen die lid zijn van MC's die door de overheid als crimineel worden gezien. Defensie ziet die werknemers het liefst vertrekken. De overheid probeert door een centrale aanpak bepaalde MC's actief te storen in hun activiteiten.

Gedecoreerd

Volgens de Veterans zijn alle leden uitgezonden geweest in oorlogsgebieden en gedecoreerd voor hun verdiensten, sommigen met een zeer hoge onderscheiding. Als gevolg van de 'geïntegreerde aanpak outlawbikers' vrezen clubleden voor voor hun baan of raken ondernemers klanten kwijt. Volgens de Veterans controleert de Belastingdienst clubleden veel zwaarder dan andere burgers. Ook zouden vergunningen worden geweigerd.