MC-leden aangehouden voor moordzaak

De politie van Amsterdam heeft twee leden van No Surrender opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Esther Paul (foto). De vrouw werd 30 april vorig jaar dood gevonden langs de Harderdijk bij Dronten. Paul was de ex-vriendin van de voor wiethandel veroordeelde Almeerder Frank G. 

Omroep Flevoland meldt dat volgens de politie de verdachten ruim een jaar geleden een woning in de Literatuurwijk in Almere zouden hebben overvallen. De 78-jarige bewoonster was op dat moment thuis en raakte gewond. De politie heeft aanwijzingen dat deze overval verband houdt met de dood van Esther Paul. Maar wat de precieze relatie is tussen de dood van Esther Paul en de woningoverval is niet bekend.

Huizen doorzocht

De twee verdachten zijn 32 en 40 jaar oud. Na de aanhoudingen zijn twee huizen in Amsterdam en twee woningen in Almere doorzocht. Daarbij zijn verschillende goederen in beslag genomen.

Drie ton cash

De 43-jarige Esther Paul zat voor haar dood bijna drie maanden in de cel voor witwassen omdat ze drie ton in cash naar Zwitserland bracht. Zowel Paul, als haar ex-vriend zouden over grote sommen geld hebben beschikt.