MC-lid verdacht van witwassen (UPDATE)

De politie in Zwolle heeft naar aanleiding van een onderzoek naar witwaspraktijken op maandag 31 maart in Kampen een 37-jarige man uit Velp aangehouden. De man is volgens de politie lid van de outlaw motorclub Trailer Trash Travellers, chapter Groningen. Maar tegenover Crimesite ontkent deze MC dat de man lid zou zijn.

De politie hield de man aan in een woning in Kampen. Bij verder onderzoek in de woning werden onderdelen van een vuurwapen, een handgranaat en een contant geldbedrag van ruim 10.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd beslag gelegd op een woonwagen.

Bewoonster

De Velpenaar is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen verlengd. De 35-jarige bewoonster van de woning is op dinsdag 1 april op het politiebureau eveneens aangehouden op verdenking van witwassen. De politie doet nog verder onderzoek.

Trending

In een reactie laat Trailer Trash Travellers weten dat de verdachte geen lid is en: 'te snappen dat alles wat op het moment onder de noemer MC valt in de media topic trending is. Misschien is deze verdachte lid van een andere MC.'