MC’s: Otto wil nieuwe ‘Raad van Tien’

Klaas Otto, president van motorclub No Surrender, pleit voor een nieuwe "Raad van Tien", een overlegorgaan, binnen de motorwereld. Hij heeft al twee motorclubs op de hoogte gebracht van zijn plan. Dat heeft Otto woensdag bevestigd tegenover Crimesite. De overige clubs ontvangen komende week ook een brief.

Door @Michael de Hoogh

De zogenoemde Raad van Acht, werd in het najaar van 2013 opgeheven omdat diverse motorclubs eruit waren gestapt. Satudarah was toen al geen lid meer van het overlegorgaan. De motorclub zou te veel vriendschappelijk contact hebben gehad met de Bandidos en dat was tegen de regels. De Raad van Acht is ooit in het leven geroepen om conflicten tussen de MC's te voorkomen en bespreken.

Afspraken

Klaas Otto, de baas van motorclub No Surrender, wil de Raad weer nieuw leven in blazen. 'Om het allemaal weer beter te regelen binnen de motorwereld. Afspraken met elkaar maken. Dat is in het belang van iedereen. De samenleving, de clubs en politie en justitie', zegt Otto tegenover Crimesite.

Bandidos

Naast No Surrender zouden volgens Otto onder meer Satudarah, Hells Angels, Black Sheep, Trailer Trash en de Demons lid moeten worden. Alle motorclubs ontvangen een brief namens No Surrender om er eens over na te denken. Motorclub Bandidos kan niet op die brief rekenen. Otto: 'Die club stelt nog niets voor in Nederland dus dat heeft geen zin.'