MC’s: Raad van Acht opgeheven

De zogenoemde Raad van Acht, een overlegorgaan tussen verschillende motorclubs, is opgeheven. Een aantal MC's, waaronder de Demons en Black Sheep, zou uit het orgaan zijn gestapt. De Raad van Acht is ooit in het leven geroepen om conflicten tussen de MC's te voorkomen en bespreken. Satudarah en MC No Surrender waren geen lid. 

Volgens misdaadjournalist John van den Heuvel zijn een aantal motorclubs uit de Raad van Acht gestapt vanwege de banden met de Hells Angels.

‘Bij een aantal motorclubs zitten mensen die werken bij defensie. Die krijgen nu te horen dat zij niet meer lid mogen zijn van een MC omdat ze geassocieerd worden met de Hells Angels. De overheid vindt ook dat deelname aan de Raad van Acht impliceert dat er contacten zijn met de Hells Angels. Dat is de reden dat een aantal MC’s uit de Raad van Acht is gestapt en daarom is de Raad van Acht opgeheven’, aldus Van den hoevel op de website van De Telegraaf.

Voor politie en justitie zouden deze ontwikkelingen zorgwekkend zijn. De Raad van Acht is juist in het leven geroepen om conflicten tussen MC’s te voorkomen.