MC: ‘wij hebben niets met liquidatie te maken’

Motorclub Caloh Wagoh zegt in het Algemeen Dagblad als club niets te maken te hebben met liquidaties. De president “Worcc” gaf een interview aan die krant. Leden van de club zijn verdachte in een liquidatiezaak.

Fusie

Caloh Wagoh ontstond twee jaar geleden uit een fusie tussen de Crips en motorclub Trailer Trash, maar die trok zich terug. Worc was lid van de straatbende Crips. Caloh Wagoh zegt tien Nederlandse chapters (200 leden) te hebben en één in België, Engeland en Suriname. Worcc (30) is één van de oprichters en bestuurslid van die motorclub, hoewel hij nog geen motorrijbewijs heeft.

Hij geeft het interview om te reageren op recente beschuldigingen in de media: ‘Er zijn veel dingen geïnsinueerd die niet bewezen verklaard zijn.’ Advocaten van de club hebben De Telegraaf gesommeerd een artikel waarin de club in verband wordt gebracht met de broer van Nabil B. de rectificeren. Een lid van de club is in het onderzoek naar die moord opgedoken, hij wordt alleen verdacht van wapenbezit.

Granaat

Richard Z., president van het Caloh Wagoh-chapter in Woerden wordt verdacht van betrokkenheid bij het afvuren van een granaat op de redactie van Panorama. Worcc geeft daar geen commentaar op. Behalve dat het geen probleem is om een strafblad te hebben bij de MC en dat Z. in Woerden goed werk heeft gedaan voor de club.

De club heeft banden met de Amsterdamse drugscrimineel Greg R. (69) ‘een goede vriend. Ik ken hem niet als de persoon zoals hij in de media wordt beschreven, ik ken hem als een vaderfiguur’. R. is betrokken geweest bij de oprichting van Caloh Wagoh en bezocht clubavonden.

Voor de liquidatie van Jaïr Wessels zitten twee leden van Caloh Wagoh vast:

Trek niet te snel conclusies: over Richard werd ook gezegd dat hij die raket afschoot op de Panorama. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Of deze jongens echt iets gedaan hebben, moet ik nog bewezen verklaard zien worden. In dat geval zijn ze als individu verantwoordelijk. Wij weten als club niets van die liquidatie af.

Worcc zegt ook dat de club zich niet leent voor geweldsklussen, zoals is gesuggereerd door de politie.