‘MC’s vergaderen vaker thuis’

Door het beleid van overheidsorganisaties om motorclubs actief tegen te werken vinden bijeenkomsten van MC’s steeds vaker plaats in woningen van individuele clubleden. Dat zei de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer, voorzitter van het landelijk burgemeestersoverleg over de aanpak van motorclubs tegen de NRC.

Kleiner

Voormannen van motorclubs bevestigden dat tegen de krant. De overheid probeert zo veel mogelijk clubhuizen van verdachte motorclubs te sluiten. De afgelopen twee jaar zijn 43 clubhuizen gesloten of werd de aanvraag tot vestiging ervan geblokkeerd, bijvoorbeeld door vergunningen te weigeren.

Burgemeester Meijer zegt in NRC dat de bijeenkomsten in huiskamers wel kleiner zijn omdat er in een huiskamer geen plaats is voor tientallen personen.

Café’s

Als leden van motorclubs in reguliere horeca bijeenkomen zet de politie de ondernemers onder druk om leden van bepaalde clubs te weren, zoals Crimesite onlangs meldde over Zuid-Limburg. De politie schat dat ruim zeventig cafés in Nederland banden hebben met wat de politie noemt criminele motorclubs.