MDA gevonden in lab in Mijdrecht

In twee loodsen aan de Communicatieweg in Mijdrecht (N.-H.) heeft de politie dinsdag een xtc-laboratorium en een in aanbouw zijnde wietkwekerij gevonden. Twee verdachten werden aangehouden: een 55-jarige Mijdrechter en een 31-jarige man uit Zandvoort.

(beeld uit archief)

MDA

De inval kwam na een melding bij M (Meld Misdaad Anoniem). Rond 13.00 trad de politie binnen met een team van de LFO (de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) van de Landelijke Eenheid. In één pand stonden apparatuur en materialen om xtc-pillen te maken. Er lag MDA, een stof die net als MDMA als werkzame stof wordt gebruikt in pillen. MDA is een stof die verwant is aan MDMA en soms in xtc-pillen wordt verwerkt. De werking lijkt op die van MDMA maar is meer hallucinerend. MDA-pillen worden ook verkocht als xtc-pillen.

Tabletteermachine

Verder nam de politie een tabletteermachine en een grote hoeveelheid pillen in beslag die volgens de politie een straatwaarde heeft van naar schatting 400.000 tot 500.000 euro. In het andere pand was een wietkwekerij in aanbouw. Er lagen onder meer isolatiemateriaal en assimilatielampen klaar. Er is ook en auto in beslag genomen. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

De politie vindt de meeste xtc-laboratoria in Zuid-Nederland.