Mede-eigenaar goudhandel vier gaten in hart

De mede-eigenaar van de goudhandel in Amsterdam die donderdag werd neergestoken, had vier gaten in zijn hart en schade aan andere organen. Hij is gestoken met een vleesvork. Dit laten zijn advocaten, Sidney Smeets en Tim Vis, maandag weten.

Op de website van advocatenkantoor Spong staat een persbericht waarin de mede-eigenaar een verklaring geeft van hetgeen zich af heeft gespeeld vorige week donderdag.

De mede-eigenaar van de goudhandel werd donderdag in de winkel bezocht door een vaste klant die in de wachtruimte plaatsnam om te wachten op een vriend van hem die handelswaar zou komen brengen. Terwijl de goudhandelaar in de kantoorruimte bezig was met administratieve handelingen stormde de klant plots de besloten ruimte binnen en stak hem uit het niets met een door hem meegenomen vleesvork in de hartstreek.

Tijdens een worsteling wist de goudhandelaar de vork te bemachtigen en wist zich daarmee te verdedigen. Hij heeft tegen de overvaller geroepen dat hij weg moest gaan maar kan zich niet herinneren of hij hem met de vork heeft geraakt.

De overvaller is daarop gevlucht, waarna de zwaargewonde goudhandelaar vanuit het portiek om hulp heeft geroepen. Zoals later bekend is geworden is de overvaller een straat verderop overleden.

Nadat de goudhandelaar met spoed naar het ziekenhuis was gebracht, vond een levensreddende spoedoperatie plaats aan de verwondingen die hij door de gewelddadige overval had opgelopen: vier gaten in zijn hart en schade aan andere organen.