Medeverdachte vrijuit in zaak Paul Epskamp

De rechtbank in Alkmaar heeft woensdag L’Hassan el K. vrijgesproken van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Paul Epskamp (foto) uit Schagen. Epskamp werd op 21 januari 2005 langs de N201 bij Loenersloot dood aangetroffen. Hij bleek zwaar te zijn mishandeld waardoor hij uiteindelijk om het leven is gekomen. Zijn dood is volgens het Openbaar Ministerie waarschijnlijk het gevolg van een actie van personen die waren beroofd van twee á drie ton hasj uit een loods in Nibbixwoud.

Paul Epskamp is op 15 januari 2005 in een auto meegenomen naar een woning in het Brabantse Roosendaal. De ontvoerders wilden weten waar de gestolen partij hasj was gebleven. Het zou gaan om 3000 kilo. In de woning is Epskamp gemarteld. Enkele ribben waren gebroken en er zou in zijn knieschijven zijn geboord.

Verdachte L’Hassan el K. zegt dat hij zelf ook was ‘ontvoerd’ naar de woning in Roosendaal. Ook hij werd daar ‘ondervraagd’ over de verdwenen partij hasj. Hij zei op de zitting dat hij Paul Epskamp niet eerder had ontmoet dan in de auto naar Roosendaal. Later is hij vrijgelaten, maar Epskamp moest blijven. Wat er daarna precies is gebeurd, is niet duidelijk. Volgens El K. was Epskamp nog niet mishandeld op het moment dat K. de woning had verlaten. 

Een kleine week later werd het lichaam van Epskamp gevonden langs de N201 bij Loenersloot. Hij bleek zwaar te zijn mishandeld. In 2010 zijn in hoger beroep twee andere verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 8 jaar en negen maanden. Nog steeds zijn enkele verdachten uit deze zaak voortvluchtig.

De rechtbank in Alkmaar oordeelt dat er onvoldoende bewijs is voor de betrokkenheid van L’Hassan el K. Hij meldde zichzelf in november 2010 bij de marechaussee op Schiphol.

Verdachte moord Epskamp gepakt