Medeverdachte zaak Solid Grooves op vrije voeten

Medeverdachte zaak Solid Grooves op vrije voeten

Een van de medeverdachten van betrokkenheid bij de dood van Jimmy Schepers, op het festival Solid Grooves, komt op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald.

Blanco

De rechtbank besloot donderdag het voorarrest van Arginio E. (20) te schorsen om zijn jonge leeftijd, zijn blanco strafblad en omdat de inhoudelijke behandeling van de zaak op zich laat wachten. Eerder vond de rechtbank al dat E. niet in verband kan worden gebracht met het dodelijke steekincident. Dat bericht De Telegraaf.

Doodgestoken

Hoofdverdachte Derzik H. (20) blijft nog wel vastzitten, schrijft de krant. Hij wordt gezien als de man die Jimmy Schepers (21), met wie tijdens het festival ruzie ontstond, heeft doodgestoken tijdens het festival.

Volgens advocaat Gerald Roethof is zijn cliënt E. niet met een mes gezien op de camerabeelden. Ook had hij volgens de camerabeelden geen leidende rol, stuurde hij geen mensen aan, en maakte hij zich niet schuldig aan geweld.

Volgens de officier van justitie is op de beelden wel te zien dat hij op alle mogelijkheden probeert zich in het groepsgevecht te mengen. Ook zei ze dat getuigen E. aanwijzen als de aanstichter van het geweld. E. wordt verdacht van twee pogingen tot doodslag.

Ruzie

De steekpartij vond op 28 mei 2023, omstreeks 21.20 plaats, tijdens een ruzie op het Solid Grooves-festival. De drie slachtoffers werden met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van hen, de 21-jarige Jimmy Schepers uit Diemen, werd nog gereanimeerd maar overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Drie arrestaties

De andere twee slachtoffers, een 22-jarige man uit Nieuwegein en een 24-jarige man uit Amsterdam, verkeerden niet in levensgevaar. Op en rond het festivalterrein konden agenten op basis van getuigenverklaringen twee Amsterdammers van 20 jaar aanhouden. In het centrum van Amsterdam werd nog een derde verdachte aangehouden door een arrestatieteam. Het ging om een 20-jarige man uit Amsterdam.