Medeverdachten Clemens K. voor de rechter

Donderdag staan in een regiezitting vier medeverdachten van Clemens K. terecht, inzake de fraude bij het Fonds Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst in Amsterdam. Ze zijn verdacht van witwassen van een deel van het geld dat bij het kunstfonds werd verduisterd. Hoofdverdachte Clemens K. is voortvluchtig en verblijft mogelijk in Zuid-Oost Azië. K. was hoofd financiële zaken van de stichting. Hij is in november veroordeeld tot vijf jaar cel. Hij maakte 16 miljoen euro van het fonds over naar verschillende rekeningen in onder meer Oostenrijk.

Er hebben zich ook anderen in Nederland met het geld bemoeid. Jan S. uit Stevensweert heeft bekend dat hij zijn bankrekening ter beschikking heeft gesteld op verzoek van een zekere Ronald Noteboren. Deze is daarna in stukken gesneden gevonden langs een Belgische snelweg.

Op de rekening van S. zijn bedragen gestort. S. zou onder grote druk zijn gedwongen dat geld op te nemen en weer over te maken naar andere rekeningen in het buitenland.

S. is verdacht van medeplegen van de moord op Noteboren maar inmiddels wel op vrije voeten gesteld. Hij ontkent betrokkenheid bij de moord. In dat moordonderzoek komen ook namen van oud-0leden van de Limburgse Nomads. 

Lees ook:

Op zoek naar Clemens K. in Thailand

Vijf jaar voor verduistering miljoenen