Medeverdachten Gwenette Martha vrijgesproken

De rechtbank van Amsterdam heeft de medeverdachten van Gwenette Martha die in 2012 met hem werden aangehouden op de Dam vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie verdacht hen van het voorbereiden van een aanslag.

Wapenbezit

Het Openbaar Ministerie had straffen tot drieënhalf jaar geëist maar de rechtbank vond de feiten niet bewezen. Khalid J. (30), Inchomar B. (29) en Dennis L. (40) kregen wel straf voor wapenbezit, respectievelijk zeven maanden, vier maanden en acht maanden. Die straffen zijn lager dan de tijd dat de verdachten in voorarrest zaten. De verdachten waren al lange tijd op vrije voeten.

Antwerpen

De arrestatie op de Dam kwam kort nadat Martha’s compagnon Najeb Bouhbouh was doodgeschoten in Antwerpen. Benaouf A. is voor betrokkenheid bij die moord veroordeeld. Die moord was de opmaat was voor een ongekende wederzijdse moordpartij in de Amsterdamse onderwereld.

Witwassen

Omdat in het huis waar de weduwe van Martha met hem woonde een vuurwapen, dure horloges, telefoons, jammer en een cash geldbedrag waren gevonden was zij vervolgd voor witwassen en de zoon van Martha ook van vuurwapenbezit. De rechtbank sprak de zoon geheel vrij.

Wrang

De weduwe krijgt een voorwaardelijke taakstraf van veertig uur voor het witwassen. De rechtbank overweegt het wrang te vinden dat zij na liquidatie nog wordt vervolgd voor deze feiten.

Zie ook:

‘Alleen kroongetuigen krijgen bescherming’

Alle berichten over Martha.