Advocaat beschoten in Waalre

De 36-jarige advocaat Marcel Senders vrijdag beschoten door een fietser in Waalre. Senders, die in een auto reed, raakte lichtgewond door rondvliegende glasscherven. De schutter is via het nabijgelegen bos gevlucht. Carlo Oomes, de eigenaar van het advocatenkantoor waarvoor Senders werkt, zegt dat hij denkt te weten wie er heeft geschoten.

 

Oomes wil echter niet zeggen om wie het gaat. Dat meldt Omroep Brabant. De politie heeft scholieren en passanten in de buurt van de plaats waar de schietpartij zich voordeed ondervraagd. Het is niet duidelijk of dat iets heeft opgeleverd. De dader is nog niet opgepakt.

Senders meldde zich na de schietpartij op het politiebureau in Valkenswaard. De politie heeft op basis van forensisch onderzoek geconstateerd dat er inderdaad is geschoten.

Fietsen gevonden

In de buurt van de Vlasrootlaan in Waalre, waar de schietpartij plaatsvond, zijn twee fietsen gevonden. Het is niet duidelijk of een van de rijwielen van de dader is. Ze zijn allebei meegenomen voor sporenonderzoek.

Marcel Senders is gespecialiseerd in vastgoed- en ondernemingsrecht, maar heeft daarnaast ook een incassobureau. Hij werd eind 2012 opgepakt nadat de FIOD een het advocatenkantoor was ingevallen. Daarbij werden verschillende dossiers in beslag genomen. Senders werd, samen met een andere verdachten, na enkele dagen weer vrijgelaten.

‘Niets strafbaars’

Het OM meldde later dat er onderzoek werd gedaan naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Volgens de eigenaar van het kantoor, Carlo Oomes, is uit niets gebleken dat er bewijs is gevonden voor strafbare zaken.

Het kantoor vertegenwoordigde onder meer de Eindhovense crimineel Aran de Jong, die vorig jaar werd doodgeschoten.

Lees ook:

Advocaat opgepakt om fraude