Medewerker Belastingdienst corruptie-verdachte

De politie Rijnmond heeft dinsdagmorgen in de regio acht verdachten (23-53 jaar) aangehouden in een groot onderzoek naar drugsimporten. Een van de verdachten is een medewerker van de Belastingdienst.


Spijkenisse

Vanochtend vroeg viel de politie binnen bij 12 woningen in Spijkenisse (5), Rotterdam (5), Rockanje en Capelle aan den IJssel en drie bedrijfspanden in Spijkenisse en Rotterdam en Den Haag. Vier van de aangehouden verdachten zijn mannen (38-53 jaar) uit Spijkenisse, Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Het landelijk parket ziet dit viertal als belangrijke leden van een criminele criminele organisatie. De aangehouden vrouwen zijn familieleden van de 53 jarige hoofdverdachte.

Rolex

De rechercheurs van de landelijke recherche namen bij de doorzoekingen diverse dure sieraden in beslag, waaronder een Rolex van bijna 70.000 euro. Ook werden 200 xtc pillen aangetroffen en 20.000 euro aan cash. Er werd beslag gelegd op vijf auto’s  waar onder een Range Rover. Op een vakantiewoning in Rockanje  is ook beslag gelegd.

Volgens justitie hadden verdachten in het onderzoek contacten met havenmedewerkers. Een van de verdachten in dit onderzoek was werkzaam bij de Belastingdienst en gaf vertrouwelijke informatie door aan de criminele organisatie.