Medewerker Openbaar Ministerie aangehouden om strafbaar feit

Een medewerker van het Haagse Openbaar Ministerie is aangehouden voor het plegen van een strafbaar feit. Dat brengt justitie donderdag naar buiten hoewel de aanhouding precies een maand geleden al plaatsvond.

Geschorst

De vrouw of man is op 18 juni in Duitsland aangehouden en zit daar nu in voorarrest. Gedurende het onderzoek van de Duitse autoriteiten heeft het OM Den Haag de medewerker voorlopig geschorst.

De Duitse autoriteiten hebben de aanhouding van de medewerker op donderdag 20 juni gemeld bij de werkgever, het OM Den Haag. Daarop heeft het OM Den Haag de medewerker – zoals gebruikelijk – van rechtswege geschorst. Gedurende het onderzoek heeft deze persoon geen toegang tot de werkplek en de systemen van het OM.

Geen toelichting

Het OM Den Haag heeft eerst de eigen medewerkers geïnformeerd over de aanhouding voordat het naar buiten trad. Ook is nagegaan of de Duitse autoriteiten hiertegen geen bezwaren hadden. Aangezien het hier gaat om een Duits onderzoek en het OM Den Haag alleen als werkgever is geïnformeerd, wil het geen verdere toelichting geven op de verdenking. Het OM brengt ook niet naar buiten waar in Duitsland de medewerker is gearresteerd.