Medewerker Rabobank tipte mogelijk overvallers

De politie heeft een medewerker van een Rabobank-filiaal in het Brabantse Zundert aangehouden. Hij wordt verdacht van het tippen van overvallers nadat klanten grote geldbedragen hadden opgenomen. De van overval verdachten mannen werden afgelopen vrijdag op spectaculaire wijze gearresteerd. (Beeld Twitter).  

Bij die arrestatie werd een man uit Breda in zijn arm geschoten.

Fors geldbedrag

Volgens BNdeStem kreeg de politie de groep overvallers anderhalve week geleden in het vizier. Dat gebeurde nadat een 63-jarige man uit Müllheim op straat werd beroofd van een fors geldbedrag, kort nadat hij het geld had opgenomen bij een bank in Venlo. Vermoedelijk hoorde de politie tijdens observaties en afgeluisterde telefoongesprekken van de verdachten dat ze hetzelfde van plan waren in Zundert.

No Surrender

Bij de verijdelde overval in Zundert vrijdag jl zijn vijf mannen aangehouden. Onder hen de oud-president van No Surrender in Breda. Deze man werd vorig jaar door vijf clubleden ontvoerd voor de Ikea-vestiging in die stad. Voor die ontvoering zijn inmiddels vier verdachten aangehouden. Onder de verdachten van de verijdelde overval in Zundert bevindt zich ook een man die kort in de cel heeft gezeten op verdenking van betrokkenheid bij de geruchtmakende ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning uit een garagebedrijf in Breda.