Medewerkers havenbedrijf aangehouden

De Regionale Recherchedienst van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft twee medewerkers van een havenbedrijf aangehouden. De twee mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn smokkel van drugs en -handel. Het gaat om een 27-jarige Rotterdammer en de 39-jarige man uit Ridderkerk. Het onderzoek komt voort een onderzoek naar een organisatie die verschillende partijen cocaïne in koelcontainers smokkelde naar Rotterdam en Antwerpen.

Begin november zijn in dat onderzoek acht mannen aangehouden uit Rotterdam en Barendrecht. In België werden eerder dit jaar al negen verdachten aangehouden. Het onderzoek naar de drugsorganisatie begon in februari 2010 samen met de Gerechtelijke Federale Politie in Antwerpen. De organisatie wordt ervan verdacht honderden kilo’s cocaïne uit Zuid-Amerika naar Europa te hebben gesmokkeld.

De twee havenwerkers zouden voor geld voor de organisatie de containers opgezocht hebben op een haventerrein nadat ze aangekomen waren in Rotterdam. Ook zouden ze soms zelf de drugs eruit gehaald hebben.

De twee zijn dinsdag aangehouden en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft ze voor twee weken in bewaring gesteld.