Medewerkers havenbedrijf vast na vondst cocaïne in hun auto (UPDATE)

De politie heeft in de Rijnmond afgelopen vrijdag drie personen aangehouden op verdenking van het invoeren van cocaïne. Twee van de verdachten zijn medewerkers van een havenbedrijf op de Maasvlakte. Er is bij de actie in totaal 58 kilo cocaïne onderschept.

Auto

Volgens het Openbaar Ministerie in Rotterdam worden de twee havenmedewerkers van 21 jaar uit Rotterdam ervan verdacht dat zij tijdens hun werkzaamheden uit containers die zij moesten monitoren cocaïne haalden. Vervolgens legden zij die drugs in hun privé auto’s, om die aan het einde van hun dienst het haven terrein af te smokkelen. De derde aangehouden persoon, een 20 jarige man uit Rotterdam, zou op de uitkijk hebben gestaan.

Meer cocaïne

Behalve de drugs hadden de verdachten in een auto een vuurwapen bij zich ten tijde van de aanhouding. Er volgde een doorzoeking van woningen. Daarbij zijn in een huis ruim 200.000 euro cash en meerdere kilo’s cocaïne en hasj aangetroffen.

De verdachten zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de drie in ieder geval nog veertien dagen langer gevangen blijven zitten.

De verdachten zitten in volledige beperkingen. Het HARC-team heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.