‘Medewerkers PI Grave op non-actief’

Justitie heeft de afgelopen week een grote spitactie gedaan naar contrabande in de penitentiaire inrichting van Grave. Dat schrijft De Gelderlander op basis van bronnen. Gedurende het onderzoek zouden meerdere medewerkers van gevangenis de Oosterhoek op non-actief zijn gesteld.

Isloleercel

Volgens de krant gaat het om een strafrechtelijk onderzoek. De afgelopen week zijn onder meer door een Intern Bijstands Team de cellen in de gevangenis doorzocht. Daarbij zouden dertien mobiele telefoons, een tablet en een onbekende hoeveelheid drugs zijn aangetroffen. Na de doorzoeking zijn twee gevangenen in een isoleercel geplaatst, volgens de Bond van Wetsovertreders.

Geen mededelingen

Tegen De Gelderlander heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie geen commentaar gegeven. Het Openbaar Ministerie heft bevestigd dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt maar wilde over de aard van het onderzoek geen mededelingen gedaan. Of de geschorste medewerkers ook verdacht worden van een misdrijf is niet duidelijk.

Staatssecretaris Dijkhoff heeft eind vorig jaar een onderzoek aan naar misstanden in gevangenissen en de integriteit van het personeel aangekondigd.

Zie ook:

‘Contrabande PI Sittard kwam uit PI Roermond’

Bezit mobieltje in bajes wordt strafbaar

‘Niets aan de hand in Zuyderbos’