Medewerkster NFI aangehouden

De Rijksrecherche heeft vandaag een 38-jarige medewerkster van het NFI aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht bij haar afgenomen bloedmonsters te hebben gemanipuleerd om te verdoezelen dat zij met te veel alcohol op achter het stuur heeft gezeten. 

Het Openbaar Ministerie maakte bekend dat de vrouw in oktober 2016 en februari 2017 een blaastest werd afgenomen tijdens een alcoholcontrole. In beide gevallen bleek ze te veel gedronken te hebben om te mogen rijden. De vrouw vroeg om een tegenonderzoek.

Onverklaarbaar

Voor het tegenonderzoek werd bloed afgenomen bij de vrouw. Dat werd in maart en april 2017 onderzocht door het NFI. De resultaten van dat onderzoek gaven een onverklaarbare lagere waarde aan dan te verwachten was op grond van de uitslagen van de ademanalyseapparaten. De Rijksrecherche startte daarop een onderzoek. Dat heeft aanwijzingen opgeleverd dat de vrouw vermoedelijk haar eigen bloedmonsters gemanipuleerd heeft. Dat leidde tot haar aanhouding.

De Rijksrecherche heeft op dit moment geen aanwijzing dat de vrouw – buiten de monsters van haar eigen bloed – andere monsters gemanipuleerd zou hebben. ‘Vermoedelijk heeft ze uitsluitend uit privébelang gehandeld’ aldus het OM.

Het NFI heeft de medewerkster in afwachting van het verdere onderzoek geschorst.