Media: ‘Ali Akgün was mogelijk informant’ (UPDATE)

Turkse media schrijven zondag dat de politie de mogelijkheid onderzoekt of de onlangs doodgeschoten Alkmaarder Ali Akgün informant was van de Turkse overheid. De Turkse krant Sabah schrijft dat de politie ook onderzoekt of Akgün achter de moord op Murat Garki zat, deze maand in Amsterdam.

Iraanse groep

Volgens de krant Sabah leverde een vriend van Akgün mogelijk informatie aan de Drug Enforcement Administration (DEA) over een heroïnelijn van de Iraanse groepering rond de Sheriff Zindaşti, die ook connectie zou hebben met de groep van Hossein Rikabadi die voorkomt in verschillende Nederlandse rechtszaken en na een kortstondige gevangenschap in de VS op vrije voeten werd gesteld door de DEA.

Rijnstraat

In juni 2014 werd in Griekenland twee ton heroïne gepakt die zou behoren aan de familie Zindaşti na een tip van de DEA. Volgens Sabah zou Akgün informatie hebben geleverd over een dubbele moord in Noord-Irak waar onder meer Arzu Zindaşti, de dochter van Sheriff Zindaşti om het leven kwam. De politie zal een aantal zaken waar Akgün mogelijk bij betrokken was opnieuw gaan onderzoeken, aldus Sabah. De krant schrijft ook dat de politie informatie onderzoekt of de groep rond Ali Akgün en Ramazan Özarslan te maken zou hebben met de moord op Murat Hussein Garki die op 10 december op straat werd doodgeschoten in de Amsterdamse Rijnstraat.

Zie ook:

Driehonderd auto’s begeleiden lichaam Vedat S.

De Turkse doodsbedreigingen in Passage (UPDATE)

Akgün zat ruim drie jaar in de EBI (UPDATE)

Passage-verdachte Ali Akgün geliquideerd (UPDATE)