Medicijnen naast lijk veroordeelde ‘zuurmoorden’

Naast het lijk van Ron van K. uit Geleen, die is veroordeeld voor het wegmaken van twee lijken, zijn medicijnen gevonden. De politie is op zoek naar een mogelijke afscheidsbrief van Van K., die kort na zijn vrijlating in oktober dood in zijn bed werd gevonden. De politie denkt dat Van K. niet aan een natuurlijke oorzaak is overleden en onderzoekt of hij zelfmoord heeft gepleegd of is vermoord.

Van K. werd in juni van dit jaar veroordeeld omdat hij de stoffelijke overschotten van Mohamed Al Jader (foto) en Alan Gergeri in zuur zou hebben opgelost. Ook werden twee leden van het Limburgse gezin L. veroordeeld tot dertien en vijftien jaar cel. Twee andere gezinsleden werden vrijgesproken.

Verkrachting en geld

De Irakees Alan Gergeri zou in 2009 zijn vermoord omdat hij zoon Maurice had verkracht. Wietteler Mouhammed al Jader zou in 2011 uit de weg zijn geruimd na een conflict over geld. De lichamen zouden zijn opgelost in zuur in een woning in het Belgische Gellik, eigendom van Ron van K. Hij heeft Hub L. genoemd als opdrachtgever.

Zelfmoord of moord

Van K. werd kort nadat hij was vrijgelaten dood in zijn woning in Dilsen, België, gevonden. De politie onderzoekt nog of hij zelfmoord heeft gepleegd of dat hij is vermoord. Ook wordt er dus gezocht naar een mogelijke afscheidsbrief, dat mogelijk duidt op zelfmoord, schrijft De Telegraaf.

Hoger beroep

De komende tijd zal het hoger beroep dienen voor het gerechtshof in Den Bosch. Een van de verdachten die werd vrijgesproken, de vader van het gezin L., zal als getuige worden opgeroepen. Zijn advocaat heeft al gezegd dat zijn cliënt niets zal zeggen.

Lees ook:

Veroordeelde 'zuurmoorden' overleden

Verdachte reconstrueert zuurmoord

Dagboek over zuurmoorden gevonden