Meer slachtoffers van verdachte Zaanse serieverkrachter melden zich

De jongste slachtoffertjes waren 14 jaar, de oudste was 16. In de rechtbank in Alkmaar zaten tijdens een inleidende zitting 5 van hen dinsdagochtend op de publieke tribune, geflankeerd door familieleden en advocaten. Enkele meters voor hen zat Boyd van W. (foto), een blonde jongen met een stevige zwarte bril. De 23-jarige Zaankanter wordt verdacht van grooming en het verkrachten van tenminste 8 jonge tienermeisjes.

Van W. woonde nog bij zijn moeder en stiefvader thuis toen hij via sociale media  contact legde met de kwetsbare jonge meisjes. De slachtoffers wonen verspreid door heel Nederland. Het misbruik vond vanaf maart 2016 plaats.

Zelfmoord

Van W. had ontmoetingen met de jonge meisjes en zou hen hebben proberen te manipuleren door te dreigen met zelfmoord of door hen op de mouw te spelden dat hij terminaal kanker had. Als dat niet werkte dwong hij de meisjes met geweld tot seks. Ook moesten de meisjes naaktfoto’s en video’s naar hem op sturen.

10 terabyte

De zaak kwam aan het rollen nadat een 15-jarig meisje uit Zaandam in oktober vorig jaar aangifte had gedaan bij de politie van verkrachting. Bij de aanhouding van Van W. vond de politie een grote hoeveelheid seksueel getinte filmpjes en video’s – ook van andere slachtoffertjes. In totaal werd ongeveer 10 terabyte aan data in beslag genomen, zo meldde het Noord-Hollands Dagblad in januari.

Nieuw slachtoffer

Tijdens een eerdere zitting heeft Van W. in meerdere brieven zijn excuses aangeboden. Ook schreef hij daarin dat hij de meisjes niet bewust tot seks heeft gedwongen. Dinsdagochtend werd bekend dat tenminste 1 nieuw slachtoffer aangifte heeft gedaan. Een ander meisje overweegt dat nog te doen.

De inhoudelijke behandeling van de zaak zal niet eerder dan eind dit jaar plaatsvinden.