Meer zicht op liquidatie Jaïr Wessels

De politie lijkt meer zicht te krijgen op de liquidatie van Jaïr Wessels, de 30-jarige Amsterdamse crimineel die in juli van dit jaar op een parkeerplaats bij station Breukelen werd neergeschoten. Volgens Het Parool hebben rechercheurs mogelijk de tweede vluchtauto in beeld die in Loenersloot klaar stond. 

Ook wordt er morgenavond in het tv-programma Opsporing Verzocht een compositietekening getoond van een van de verdachten, die betrokken is bij de liquidatie.

Gewaarschuwd

Wessels was voor zijn dood al enkele malen door de politie gewaarschuwd dat zijn leven gevaar liep. Hoewel Wessels volgens bronnen in het milieu altijd heel voorzichtig en wantrouwend was, kwam hij op 7 juli ongewapend naar Breukelen voor een afspraak met een nog onbekende persoon. De daders wachtten hem daar op in een Seat. Deze vluchtauto werd later niet in brand gestoken, wat er lijkt op te duiden dat de vluchters werden gestoord – in de regel worden vluchtauto’s in de brand gestoken om sporen te wissen.

Luxe

Wessels, die geen regulier inkomen had, leefde in de maanden voor zijn dood in grote luxe. Hij beschikte over grote sommen cash, huurde peperdure auto’s, VIP-tafels op feesten en een villa op Ibiza. Ook beschikte hij over dure horloges. Twee maanden voor zijn dood kocht hij in Duitsland nog een witte Mercedes AMG ter waarde van meer dan 120.000 euro. Hij had deze auto achtergelaten op Ibiza en was met een gehuurde Volkswagen naar de afspraak in Breukelen gekomen.

Cash

Na zijn dood vonden er invallen plaats door rechercheurs en FIOD bij de nabestaanden van Wessels. Verspreid over drie verschillende woningen vonden de speurders totaal 285.000 euro. De cash was goed verstopt. Ook werden een motorscooter en auto’s in beslag genomen. In het huis van Wessels zelf vond de politie wapens en drugs. Wessels’ erfgenamen worden verdacht van het witwassen van zijn ­met misdaad verworven vermogen. Ze zijn als verdachten verhoord, maar niet aangehouden.