Meerdere cokezendingen naar Antwerpen onderschept

In de Antwerpse haven is bij een controle van een schip recent 92,4 kilo cocaïne onderschept, zo blijkt uit berichten in Colombiaanse media. Volgens de Colombiaanse marine gaat het om een gezamenlijk onderzoek met de autoriteiten in Costa Rica.

Turbo

De Belgen controleerden, waarschijnlijk na een tip, het schip “Dole Asia” waarbij de drugs in het ruim werden aangetroffen. Het schip was enkele dagen eerder vertrokken uit de de Colombiaanse bananenhaven Turbo aan de Golf van Urabá.

Korund

De Gazet van Antwerpen schrijft dat er in de haven van Santos in Brazilië dinsdag 684 kilo cocaïne is onderschept die voor Antwerpen was bestemd. Die drugs zaten verdeeld over 23 sporttassen die op hun beurt verborgen zaten in big bags met het mineraal korund. De lokale onderzoekers gaan ervan uit dat de lading heimelijk is bijgeplaatst door criminelen.

Eerder deze maand werd in de zuidelijke Braziliaanse havenstad Paranagua een lading van 451 kilo cocaïne gevonden met bestemming Antwerpen, die was bijgepakt in een lading hout.