Meerdere daders moord Dordt

Bij de liquidatie van de 44-jarige Dordtenaar Gideon Ritmeester zijn waarschijnlijk meerdere mensen betrokken geweest. Dat bleek uit de uitzending van Opsporing Verzocht over de moord op woensdagochtend 22 februari. Ritmeester werd die ochtend toen hij op de fiets op weg was naar zijn werk, vlak na 05.45 doodgeschoten. Over het motief voor de moord op de vrachtwagenchauffeur lijkt de politie nog niets duidelijk te hebben.

De politie houdt er rekening mee dat er meerdere auto’s en personen bij de moord zijn betrokken. Ritmeester is mogelijk gevolgd. Kennelijk is duidelijk dat er op straat geen rusie aan de schietpartij is voorafgegaan.

De dag voor de moord was Ritmeester veel later begonnen dan normaal. De politie hodut er rekening mee dat de daders toen ook al, maar vergeefs, hebben staan wachten.

De avond voor zijn dood heeft Ritmeester rond 19.30 uur zijn huis aan de Lombardstraat even verlaten. Rond 22.00 uur kwam hij terug en heeft hij nog voor zijn huis staan bellen. De politie zoekt mensen die toen misschien al iets rond zijn huis aan de Lombardstraat in Dordrecht hebben gezien.

De politie vermoedt dat de plaats delict heel bewust van tevoren is uitgekozen door de moordenaars. Het fietspad is goed verlicht en er is goed te zien wie eraan komt. Er zijn meerdere vluchtmogelijkheden. Het kan dat men de situatie daar heeft voorverkend.

Zie Opsporing Verzocht.