‘Doden Enschede betrokken bij wiethandel’ (VIDEO UPDATE3)

De vier mannen die dood zijn gevonden in een bedrijfspand in Enschede zijn doodgeschoten, dat meldde de politie woensdag op een persconferentie. Buurtbewoners hebben op maandagavond knallen gehoord maar de politie zegt dat ze dinsdag rond 14.00 zijn vermoord.

Twee doden

Er was een eerste melding over twee doden. Tijdens onderzoek door agenten zijn vervolgens op een andere plek in het pand nog een derde en vierde slachtoffer gevonden.

Twee van de vier mannen die dinsdag dood zijn aangetroffen in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede zijn in juni opgepakt na een vondst van 20 kilo wiet in hetzelfde pand.

Vietnamese achtergrond

Het zijn een 43-jarige Enschedeër van Vietnamese komaf, Tuan Nguyen, en de 34-jarige Artur Sargsyan uit Hengelo, van Armeense origine, aldus TC Tubantia. Zij zijn bekenden van de politie, in verband met wiethandel en bedreiging. In juni werd in hetzelfde onderzoek aan de Lonnekerbrugstraat een wietplantage ontmanteld. De Enschedeër huurde het pand en baatte er en growshop uit.

Ook een 27-jarige restauranteigenaar Maijkel Akfidan (27) uit Hengelo is gedood. Het vierde slachtoffer zou ook een man met Vietnamese achtergrond zijn, het is een 62-jarige man uit Arnhem.

Helikopter

Dinsdagmiddag ontdekte de politie de vier doden. Volgens de politie is er sprake geweest van geweld. Even na 15.00 dinsdagmiddag ontving de politie een melding van een incident. Dinsdagavond was een Team Grootschalig Opsporing onderzoek aan het doen. Dit onderzoek was ’s avonds laat nog in volle gang. Er is ook een politiehelikopter ingezet.

Even verderop, aan de Oliemolensingel, heeft de politie een huis verzegeld en voor de deur bewaking ingesteld.

Er zijn geen verdachten in beeld, aldus de politie.