Meerdere gewonden bij schietpartij in Heerlen, drie arrestaties (UPDATE)

Bij een schietpartij in Heerlen zijn zondagavond meerdere mensen gewond geraakt. Verschillende gewonden hebben zich vlak na het incident voor behandeling in het ziekenhuis Zuyderland Medisch Centrum gemeld. De politie heeft drie mensen aangehouden. Twee ervan verblijven nog in het ziekenhuis. De derde verdachte is naar het politiebureau gebracht. Het is niet bekend of er meer gewonden zijn.

Doorzeefde auto

De politie ontving rond 18.45 meerdere meldingen van een schietpartij in het Heerlense Vrieheidepark. Daar aangekomen waren er geen gewonden te bekennen. Wel werden sporen van een schietpartij gevonden. De politie zette ook een deel van het ziekenhuisterrein af waar onder meer een met kogels doorzeefde auto werd gevonden.

De drie personen die zich bij het ziekenhuis lieten behandelen zijn later door de politie aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd en wat hun exacte rol is geweest. Ook over de aard van hun verwondingen is nog niets bekend.