Meerdere gewonden bij schietpartij Utrecht (UPDATE6)

Bij een schietpartij bij het 24 oktoberplein in Utrecht zijn meerdere gewonden gevallen, zo meldt de politie. Er zijn 2 traumahelikopters ingezet. Er is veel politie op de been. Ook is er een anti-terreur-eenheid naar de plaats delict gestuurd.

Een ooggetuige zegt tegen RTV Utrecht dat er meerdere keren geschoten is. Een vrouw zou op de grond hebben gelegen en geroepen hebben: ‘Ik heb niets gedaan.’ De schietpartij zou in een tram hebben plaatsgevonden, zo meldt het AD.

Volgens het ANP zou een slachtoffer zijn overleden.

Volgens Utrechtse media zouden er meerdere schutters zijn.

De dader(s)  is/zijn nog voortvluchtig, zo bevestigt de politie. Omstanders zeggen dat de dader is gevlucht in een rode Renault Clio, dat is nog niet door de politie bevestigd De politie adviseert scholen in Utrecht hun deuren te sluiten. De Universiteit Utrecht heeft inmiddels ook haar gebouwen gesloten. Op en rond Utrecht Centraal Station geldt een verhoogde staat van paraatheid. Dat geldt ook voor de luchthaven Schiphol.

Inmiddels worden mensen in Utrecht geadviseerd binnen te blijven.

Er is een grote politiemacht op de been in de Trumanlaan in Utrecht,  niet ver van de schietpartij. Agenten staan met getrokken wapens gereed.

 

 

 

 

De NCTV  (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) heeft het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht opgeschaald naar het hoogste niveau en stelt dat de schietpartij alle kenmerken heeft van een terroristische aanslag.

(Beelden Twitter.)