Meerdere gewonden en zes arrestaties na schietpartij bij hotel in Vinkeveen (VIDEO)

Bij een schietpartij bij het Leonardo Hotel in Vinkeveen zijn zaterdagnacht rond 04.25 meerdere mensen gewond geraakt. Volgens de politie zijn er zes verdachten aangehouden bij het schietincident op het parkeerterrein vlakbij The Harbour Club aan de Groenlandsekade.

Vip-tafels

Bij het hotel langs de A2 was veel politie en ambulancepersoneel aanwezig. Ook werd een traumahelikoper ingezet. De schietpartij vond plaats na afloop van het feest Avec Toi dat tot 04.00 gaande was bij het hotel. Bij het feest waren ook vip-tafels tot 1500 euro beschikbaar.

Controle

Toen de eerste politie-eenheden arriveerden zagen zij dat enkele auto’s het parkeerterrein verlieten. Deze voertuigen werden staande gehouden en de inzittenden werden gecontroleerd. Volgens de politie bleek ook dat vermoedelijk één of meerdere auto’s het parkeerterrein al had verlaten.

Zwaargewond

Ter hoogte van het AMC in Amsterdam werd een van de betrokken auto’s door de politie staande gehouden. Een van de inzittenden bleek gewond en werd direct naar het ziekenhuis vervoerd. In het totaal hield de politie zes verdachten aan, waarvan een aantal gewond is geraakt. Hun rol en betrokkenheid bij de schietpartij wordt nader onderzocht. Van één verdachte is de toestand zorgelijk.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie is een Grootschalig Team Opsporing gestart dat onderzoek doet naar het incident en de toedracht.