Meerdere meldingen over liquidaties per week (VIDEO)

De politie heeft zestig vuurwapens, munitie, handgranaten en xtc-pillen gevonden in de loods in Brabant en in woningen in Brabant en België van Jan B.. De wapens en drugs werden eind mei aangetroffen nadat in onderzoeken naar de Amsterdamse liquidaties informatie hierover naar boven was gekomen.

Kalashnikov

Onderzoek leidde tot een forse wapenvondst in de loods. Niet veel later hield een arrestatieteam de 64-jarige gebruiker van de loods op straat aan. Er volgden zoekingen in woningen in Brabant en België. Alles bij elkaar werden zo’n zestig vuurwapens, waaronder automatische vuurwapens, revolvers, pistolen, geweren, geluiddempers en een pistoolmitrailleur met geluiddemper aangetroffen. Daarnaast werden duizenden stuks munitie gevonden, onder andere van het type dat door een Kalasjnikov verschoten kan worden. Ook werden meerdere patroonmagazijnen onder andere voor het type Kalashnikov, geluiddempers, handgranaten, schietpennen, stroomstootwapens en ploertendoders gevonden. Rechercheurs stuitten ook op een koffer en een grote doos vol xtc-pillen.

Meldingen

De politie in Amsterdam probeert extreem geweld van liquidaties op straat te stoppen door ook achter wapenhandelaren aan te gaan. De politie krijgt meerdere keren per week te horen dat er iemand geliquideerd dreigt te worden. Dat bleek uit een uitzending van EenVandaag. Het gaat om meldingen over een doelwit maar ook om mensen die vrezen zelf doelwit te zijn. Volgens de politie zijn de daders bij onderwereldmoorden steeds meer doorgegroeide criminelen uit Amsterdam, waar het vroeger vaak hitmen uit het buitenland betrof.