Meerdere partijen coke gepakt in Rotterdamse haven

De Douane heeft de afgelopen dagen meerdere partijen cocaïne in beslag genomen in de Rotterdamse haven. In totaal gaat het om 759 kilo. De drugs zaten verstopt in vier verschillende containers. De eerste container was geladen met mango’s en op 17 november was binnengekomen met een zeeschip vanuit Brazilië. De mango’s waren bestemd voor een bedrijf in Bleiswijk.

Spanje

In de container werd in totaal 497 kilo cocaïne aangetroffen. Het bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

De tweede container was afkomstig uit Ecuador en was geladen met bevroren vis. Die lading was op 21 november binnengekomen met een zeeschip. De container was bestemd voor een bedrijf in Spanje. Uit deze container werd in totaal 35 kilo cocaïne in beslag genomen. De pakketten waren verstopt bij de koelmotor van de container. Het bedrijf in Spanje lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

Brazilië

In twee koelcontainers die op 21 november binnenkwamen uit Brazilië zat ook cocaïne. De containers waren geladen met bevroren limoensap. In één geval was de cocaïne verstopt bij de koelmotor: 47 kilo, die was bestemd voor een bedrijf in Duitsland.

In de andere koelcontainer zat 180 kilo coke. Deze container met limoensap was afgeleverd bij een bedrijf in de omgeving van Rotterdam. Tijdens de lossing werd een grote beschadiging aan de containervloer gezien en rechthoekige pakketten aangetroffen. Door het bedrijf werden autoriteiten geïnformeerd. In totaal werden er 180 pakketten cocaïne uit de vloer verwijderd.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.