Meerdere scenario’s moord Ali Gezer

In het programma Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond compositietekeningen laten zien van twee mannen die mogelijk betrokken zijn geweest bij de liquidatie van Ali Gezer (26) op zaterdag 29 juni 2013 in Amsterdam. De politie tast in het duister en houdt rekening met diverse scenario's. Een daarvan is eerwraak.

De 26-jarige Ali Gezer werd op zaterdag 29 juni 2013 in de middag doodgeschoten nadat hij in zijn Volkswagen Polo was klem gereden door een Volkswagen Caddy op de Willem Schermerhornstraat in Amsterdam. Zijn 11-jarige neefje raakte gewond bij de schietpartij.

Eerwraak

Politie en justitie houden rekening met meerdere scenario's. Het slachtoffer is in het verleden wel een aantal keer met politie in aanraking geweest, maar was de laatste tijd alleen bezig met goede zaken. Mogelijk is Ali Gezer het slachtoffer geworden van eerwraak. Dat zou volgens de politie een serieus motief zijn geweest om Ali Gezer dood te schieten. Verder houdt de politie ook rekening met een zakelijk geschil. Het slachtoffer had schulden vanwege een bouwproject.

Schutter

Er zijn twee mannen betrokken bij de liquidatie van Ali Gezer. Opvallend is dat de schutter achter het stuur zat van de Volkswagen Caddy. De bijrijder bleef in de auto zitten. Hieronder de compositietekeningen van de mogelijke verdachten die dinsdag werden getoond in het programma Opsporing Verzocht. Justitie heeft een beloning van 15000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de arrestatie van de dader(s).

Foto links: bijrijder – Foto rechts: mogelijke schutter.