Meerdere slachtoffers bij ‘zeer heftige’ schietpartij in Dordrecht (UPDATE4)

In een woning aan de Heimerstein in Dordrecht zijn rond 18.30 vanavond bij een schietpartij verschillende slachtoffers gevallen. Het AD meldt dat er volgens buurtbewoners 3 doden zijn gevallen, de politie heeft dat inmiddels bevestigd.

De woning waar de schietpartij heeft plaatsgevonden ligt in een rustige wijk.

Burgemeester Wouter Kolff spreekt op twitter van een ‘zeer heftig incident’. Hij kondigt aan later op de avond naar de wijk te komen waar de schietpartij plaatsvond.

Meerdere media melden dat de schutter een politieman zou zijn die zichzelf en 2 kinderen van het leven heeft beroofd. Een vierde gezinslid werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, dat zou de vrouw van de agent zijn. Dinsdagochtend werd bekend dat de vrouw ook is overleden. Volgens Rijnmond lag het stel in scheiding.De 35-jarige agent was werkzaam bij het korps Rotterdam.

 


Het is eerder voorgekomen dat een politieman gezinsleden heeft doodgeschoten. Op zaterdag 16 april 2005 schoot de 46-jarige hoofdagent van het toenmalige Korps Landelijke Politiediensten in Hilversum zijn gehele gezin dood met zijn dienstwapen. Frans Nijhoff doodde zijn echtgenote José in haar slaap en daarna de 8-jarige Pim, de 6-jarige Bram en de 3-jarige Max. Daarna sloeg hij direct de hand aan zichzelf.
(Beeld twitter)