Meerdere tips over Herman Ploegstra

Vrijdagavond werd een nieuwe aanwijzing bekend in de zaak van de verdwenen Herman Ploegstra uit het Zeeuwse IJzendijke. Een mysterieus briefje dook op, met daarop zes woorden. Naar aanleiding van de uitzending en ons artikel, kwamen er een paar interessante tips binnen bij Crimesite en bij het telefoonpanel van TROS Vermist.

 

 

 

Zo schreef een lezer van Crimesite: ”Wanneer je naar de letter ‘x’ kijkt in het rechter rijtje dan zie je dat ze alle drie anders zijn dan de drie in het linker rijtje. En staan die kruisjes er omdat hij het nog moet doen, of heeft hij het al gedaan? Want normaal zet je een kruisje als je het gedaan hebt.’ 

‘Moes’ zou ook kunnen duiden op de Vlaamse plaats Moerzeke, in de volksmond ‘Moes’ genoemd, schrijft een reageerder bij onze collega misdaadjournalist. Eerder kreeg Crimesite al een tip binnen dat Herman regelmatig Club Tommies zou hebben bezocht, een parenclub die eerst in de Belgische plaats Lissewege was gevestigd en later verhuisde naar Zwevezele.


Grotere kaart weergeven

Een andere lezer las dit in het raadselachtige briefje: ‘Naar mijn mening staat daar niet ‘moes t ?’, maar: ‘moes + ?’. Dat zou er op kunnen duiden dat Ploegstra een afspraak had met ene Moes (die hij vermoedelijk kent, in ieder geval zijn naam) en met nog iemand die hij niet (van naam) kent.’

Ook bij het telefoonpanel van Vermist kwamen na de uitzending interessante tips binnen. Zo beweerde iemand ene ‘Moes’ of ‘Mustafa’ te kennen, die uit Terneuzen of Axel komt en in drugs handelt. Mogelijk ligt hier ook een verband met growshop-eigenaar Evert de K., die Herman kende.

Kent u deze ‘Moes’ ook? Heeft u meer informatie over de zaak Ploegstra, of heeft u een idee wat de samenhang is tussen de woorden op het briefje? Neem dan contact op met Crimesite, desgewenst anoniem via ons tipformulier. Met dank aan onze tipgevers voor deze nieuwe informatie.