Meest gezochte Nederlander gepakt

Een arrestatieteam van de politie heeft maandag in Amsterdam een van de meest gezochte criminelen van ons land aangehouden. Het gaat om Karim El M, die op de nationale opsporingslijst staat. Hij wordt er onder meer van verdacht betrokken te zijn geweest bij een bankoverval in Driebergen. Dat hebben bronnen aan de NOS gemeld. De politie heeft dit bericht nog niet bevestigd.

Crimesite meldde eerder al dat Karim El M. een van de twee Nederlanders was die wereldwijd gezocht worden. De voortvluchtige overvaller is recent op de nationale opsporingslijst gekomen. De ander, Rida Bennajem, wordt nog gezocht. Hij zou betrokken zijn geweest bij een overval op een juwelier in Leiden.

Karim El M. pleegde vorig jaar volgens justitie samen met een handlanger een gewapende overval op een Rabobank in Driebergen. Daarbij zou ook geschoten zijn op de politie en werd een omstander bijna geraakt. Hij staat niet meer op de nationale opsporingslijst die online te zien is op de site van de politie.

De politie meldde eerder ook al dat de daders die betrokken waren bij de overvallen in Utrecht en Driebergen een groep is die verantwoordelijk is voor meer overvallen. Zij zijn volgens de politie waarschijnlijk ook betrokken geweest bij de Brinks’ overvallen. Van die dadergroep zou Karim El M. er ook een zijn en stond daarom op de nationale opsporingslijst. 

Lees ook:

Overvallers Utrecht bij Brinks-ZO