Wapenarsenaal gevonden bij Bandidos Limburg (VIDEO)

In Limburg is de politie woensdag begonnen met een grote actie tegen de Bandidos en 20 mensen aangehouden. De politie heeft in meer dan 35 panden en 40 garageboxen invallen gedaan. In Nieuwstadt heeft een arrestatieteam de president van de Limburgse afdeling van de Bandidos, Harrie Ramakers, aangehouden.

Vice-president

14 verdachten zijn lid van de Bandidos en één lid van de Red Devils. Van één verdachte is onbekend of hij lid is van een MC, drie zijn geen lid. Ze worden onder meer verdacht van mishandeling en openlijk geweld. Ook de vice-president van de club is opgepakt. Er zijn verder invallen in Oirsbeek en op een woonwagenkamp in Geleen. Er zijn zo’n vierhonderd politiemensen ingezet, die onder meer motoren hebben ingenomen. Er wordt samengewerkt met het Openbaar Ministerie en de Limburgse gemeenten. De actie draaien om de verdenking van wapens- en drugbezit. De doorzoekingen vormen bewijs voor tien zaken die afgelopen tijd gestart zijn. Bij de onderzoekingen zijn vijf raketwerpers en een drugslab aangetroffen.

 

Duitsland

De invallen onder leiding van de politie Limburg, met ondersteuning van de politie Oost-Brabant, de Landelijke Eenheid en Duitse en Belgische politieagenten, vonden plaats in diverse plaatsen in Limburg, Brabant, België en Duitsland. Aanleiding voor deze actiedag is volgens het Openbaar Ministerie ‘een langlopend onderzoek naar criminele activiteiten’. Niet alle aangehouden personen zijn lid van de Bandidos.

Honden

Leden van arrestatieteams hebben met ondersteuning van justitie- en politiepersoneel woensdagochtend vroeg de aanhoudingen verricht. Daarbij zijn ook de Mobiele Eenheid, hondengeleiders, een politiehelikopter en landelijke experts ingezet. Momenteel is men bezig met het doorzoeken van de panden, in Limburg, Brabant, België en Duitsland. Eventuele bewijsstukken worden in beslag genomen. De verwachting is dat de actie de hele dag in beslag neemt. Later vandaag worden de voorlopige resultaten van deze actiedag bekendgemaakt.

Zie ook:

Leden Bandidos gewaarschuwd voor aanslag

MC-lid gedood bij schietpartij Duits Limburg

Noodbevel Sittard-Geleen om spanningen MC’s