Mega skimzaak bij slijterij Egmond

Bij een slijterij in Egmond aan Zee hebben skimmers pinpashouders voor naar schatting een miljoen euro gedupeerd. Het is waarschijnlijk de grootste skimzaak ooit in Nederland: 900 pashouders zijn via een pinapparaat op een enkele locatie geskimd. De eigenaar van de slijterij zegt zich ‘zwaar misbruikt’ te voelen.

 

De actie vond plaats in de periode tussen 21 september en 22 oktober van dit jaar. Vermoedelijk is de pinterminal in zijn geheel vervangen door een identiek apparaat met een skimhulpstuk. Afgelopen vrijdag werd de slijterij op de hoogte gesteld door Equens de organisatie die de pinterminals controleert.

Omdat er niet is ingebroken moeten de skimmers in de winkel zijn geweest en met een razendsnelle actie het apparaat hebben weten te vervangen. Er zouden bij gedupeerde klanten bedragen tussen de 400 en 16.000 euro zijn verdwenen.

De pin-terminal van de slijterij was er nog één van de oude soort. Bij de nieuwe terminals, waar een pas moet worden ingestoken, is skimmen onmogelijk. De slijterij heeft inmiddels een niet skimbaar apparaat geplaatst.

In Nederland neemt het aantal skimfraudes de laatste jaren langzaam af.

Het “nieuwe” skimmen komt eraan 

Utrecht: Parkeerautomaten geskimd 

Sterke stijging fishingfraude