Meineed-verdenking tegen ex van Lau G.

De ex-vrouw van hoofdverdachte Lau G. (foto) in de dubbele Venrayse moordzaak is donderdag aangehouden voor meineed. Ze is op een politiebureau verhoord. De rechtbank vindt dat de 50-jarige vrouw uit Venlo tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd.

Spijt

In mei van dit jaar heeft de vrouw per brief aan de advocaat van haar ex-man laten weten dat ze in 2012 een gesprek heeft opgevangen tussen haar zoon Roy en medeverdachte Geert G. Geert G zou daarin hebben bekend twee Venlose jongens – Karim Fourkour (19) en Fouad Bendella (23) –  te hebben doodgeschoten en hebben gezegd hier spijt van te hebben.

Onder ede

In 2013 verklaarde de ex tegen de rechter-commissaris dat ze niks wist van de dubbele moordzaak: ‘Ik zou het niet weten’, zei ze onder ede. Ze heeft toen ook gezegd Geert G. wel te kennen. Verdachten Lau G. en Geert G. beschuldigen elkaar van de dubbele moord in mei 2006.

Aangifte

Op de zitting voor de rechtbank in Maastricht bekende de vrouw donderdag in een verhoor onder ede dat ze vorig jaar niet de waarheid had gesproken. Ze wil dat nu wel doen, zei ze, omdat ze ziet dat Geert G. ten onrechte de twee moorden in de schoenen van Lau G. wil schuiven. De rechtbank vond dat ongeloofwaardig en deed aangifte van meineed. Volgens haar is Lau G. onschuldig.

Toedracht

Het staat vast dat Geert G. betrokkenheid heeft gehad bij de moorden. Op zijn aanwijzing zijn de lichamen van Fourkour en Bendella gevonden in een bos bij Arcen. Wat de toedracht precies is geweest moet tijdens de rechtszaak, onder meer op basis van verschillende getuigenverklaringen, de komende tijd blijken.