Meisje van zes bedreigd bij woningoverval

In Uithoorn is zondagavond een 41-jarige ondernemer in zijn woning overvallen door vier of vijf in het zwart geklede mannen. Hij is daarbij in zijn been gestoken en zijn gezin is ernstig bedreigd.

Bedwelmd

De overval begon rond 22.45 in een woning aan de Willem de Feschweg in Uithoorn. Nadat het slachtoffer zijn auto had geparkeerd en nog even de vuilcontainer aan de weg had geplaatst, werd hij op het moment dat hij de sleutel in het slot van zijn voordeur stak direct hardhandig naar binnen geduwd, waarbij ten val kwam. Op de grond in de hal werd hij vastgegrepen en vastgebonden en vermoedelijk bedwelmd.

Vastgebonden

Zijn 27-jarige vrouw en twee kleine kinderen lagen op dat moment te slapen. De echtgenote van de man is vervolgens direct op het tumult afgekomen en ook zij werd door de overvallers vastgebonden. Een 6-jarig dochtertje werd naar beneden gehaald, zij werd bedreigd. De overvallers eisten geld en dreigden de woning in brand te steken. Ook bedreigden zij de 41-jarige bewoner met een mes en staken hem in het bovenbeen.

Geld

De overvallers hebben vervolgens de gehele woning doorzocht. Ze vluchtten met geld en kostbare horloges. In totaal duurde de overval ongeveer vijf kwartier. Na hun vertrek wist de bewoner zijn buren te waarschuwen waarna de politie werd gebeld. De politie denkt dat de overvallers hebben staan wachten. De mannen waren rond de 25 jaar oud, vermoedelijk van Noordafrikaanse afkomst en tussen de 1.70m. en 1.85m. lang.