Meld Misdaad Anoniem: meer tips over drugslabs

Het afgelopen jaar zijn flink meer tips over drugslabs bij Meld Misdaad Anoniem binnengekomen. Het aantal tips steeg met bijna 50 procent naar 161 tips. Op basis van deze meldingen konden 16 zaken worden opgelost en evenveel verdachten worden aangehouden.

Bovendien werden twee laboratoria opgerold in Moergestel. Ook kreeg Meld Misdaad Anoniem flink meer tips binnen over de illegale dump van drugsafval. In 2013 waren dat er nog 34; afgelopen jaar steeg het aantal meldingen naar 69.

‘Groot deel doorslaggevend’

In totaal speelde Meld Misdaad Anoniem vorig jaar 15.800 meldingen door naar de politie. Volgens de instantie zijn de tips erg bruikbaar: in 92 procent van de gevallen ging het om informatie waarmee de politie in het onderzoek verder kon. In 63 procent van de gevallen ging het zelfs om doorslaggevende of ‘zeer waardevolle’ informatie.

Mede op basis van die informatie konden 1515 misdrijven worden opgelost en 127 misdrijven worden voorkomen, beweert de instelling. 1922 verdachten werden op basis van de tips aangehouden.