Meldkamer politie krijgt tip over partij cocaïne

In de nacht van maandag op dinsdag is bij de meldkamer van de Rotterdamse politie een tip binnengekomen over de aanwezigheid van een partij cocaïne in de haven. Zeehavenpolitie en Douane vonden daarna 525 kilo cocaïne die op het punt stond te vertrekken uit de haven.

Lege container

De tip hield in dat er in een bepaalde lege container cocaïne zou zitten. Die container stond al op een schip dat op het punt stond uit te varen.

De container werd van het schip gehaald en gecontroleerd. Er werden 27 zakken met 525 blokken cocaïne in aangetroffen.

Justitie schat de waarde van de partij op bijna 40 miljoen euro.

Twee vondsten

De afgelopen week heeft de douane nog twee andere vondsten gedaan na reguliere controles. Op 20 juli werden in een container met avocado’s uit Costa Rica 74 blokken geperste cocaïne van een kilo in de achterwand van een container gevonden.

Op 23 juli werd in een container met ananassen uit Peru een partij van 46 kilo drugs uit de inspectieruimte van een koelcontainer gehaald.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) vernietigd.