Menselijke resten gevonden in Limburg

Bij het dorpje Gronsveld in Maastricht zijn zaterdagavond op een akker door een wandelaar beenderen gevonden. Het materiaal is naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht voor onderzoek. Het is mogelijk dat het resten betreft van Tanja Groen, een 18-jarig meisje dat in 1993 verdween.

Studente

Het NFI zal onderzoeken of er middels dna een mogelijkheid tot identificatie is en ook hoe lang de resten op die plaats hebben gelegen. De studente Tanja Groen verdween nadat ze van een feest in Maastricht met de fiets naar Gronsveld vertrok, waar ze op kamers woonde. Sindsdien is nooit meer iets van haar vernomen. Er is ook nooit een spoor van een misdrijf gevonden. Hoe lang het onderzoek van het NFI gaat duren is nog niet bekend.

Bos

Er zijn mogelijke verdachten in beeld geweest. Willem S. bevond zich ten tijde van de verdwijning van Tanja Groen op een camping in de buurt van Gronsveld. Hij is later veroordeeld tot tbs voor de moord op een vrouw. Hij had haar stoffelijk overschot in een bos begraven. 

Meer over de verdwijning van Tanja Groen in het boek Cold Cases