Met helikopter ontsnapte crimineel weer aangehouden

Een crimineel die met een helikopter uit de gevangenis ontsnapte is opnieuw gearresteerd. Dat melden Franse media op basis van politiebronnen. Rédoine Faïd werd na een maandenlange klopjacht opgepakt in Creil, ten noorden van Parijs.

Vuurwapens

Hij werd volgens Franse media woensdagochtend rond 04.20 zonder geweld ingerekend door een speciale interventie-eenheid van de politie. Hij was in gezelschap van een broer en twee neven, die ook werden aangehouden omdat de groep vuurwapens voorhanden had. Ongeveer honderd politiemensen waren de afgelopen maanden ingezet om Faïd op te sporen.

Helikopter

De 46-jarige Faïd ontsnapte op 1 juli uit de gevangenis van Réau in het departement Seine-et-Marne, niet ver van Parijs. Daar landde een helikopter op de binnenplaats. Dat gebeurde nadat de aandacht was afgeleid door kompanen van Faïd die zich gewapend bij de hoofdpoort hadden gemeld om de vrijlating van Faïd te eisen.

Afgelopen juli was het de tweede keer dat hij wist te ontsnappen uit een inrichting. De eerste keer ontsnapte hij, in een half uur tijd, op 13 april 2013. Hij wist daarbij vier mensen te gijzelen die hij als menselijk schild gebruikte. Zes weken later werd hij gearresteerd, ook in de Parijse regio.

Faïd moet een celstraf van 25 jaar uitzitten voor een gewapende overval waarbij een politieagente om het leven kwam.

Zie de voorgaande berichten:

‘Auto van ontsnapte Franse gangster gevonden’

Ontsnapping Franse gangster gefilmd (VIDEO)

Franse gangster ontsnapt met heli