Met stenen verzwaard lichaam Colombiaan opgedoken

Het lichaam van de Colombiaan Dagoberto Gil Rodriguez (58) is vrijdagochtend in de Nieuwe Waterweg bij Vlaardingen opgedoken. Hij is vermoord en daarna in het water gedumpt. Het lichaam was verzwaard met stenen om het op de bodem te houden. Het ontzielde lichaam heeft twee maanden in het water gelegen. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

(beeld: politie Rotterdam)

Het lichaam werd vrijdagochtend door duikers van de politie opgedoken ter hoogte van het Oeverbos. Twee dagen eerder was er in het verband met de verdwijning een 38-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden op verdenking van de verdwijning van Gil Rodriguez.

Het lijkt er sterk op dat de vrouw de politie naar de plek heeft gewezen waar de man is gevonden. De politie wil dit bevestigen noch ontkennen. Wel is het zo dat de duikers gericht op de plek zijn gaan zoeken. Wat de relatie tussen de vrouw en Gil Rodriguez was, wordt in het belang van het onderzoek niet gemeld.

Aanhouding

Kort nadat het lichaam uit het water was gehaald, is vrijdag een 29-jarige Rotterdammer aangehouden. De politie verwacht dat er meer arrestaties in deze zaak zullen volgen.

Wat Gil Rodriguez in Nederland allemaal uitvoerde, is nog niet duidelijk. Hij had een circulatieverblijfsvergunning, die steeds gold voor een periode van drie maanden. ‘Maar we weten nog niet at hij deed om in zijn levensonderhoud te voorzien. Van geregistreerd werk is nog niets gebleken. We sluiten niet uit dat meneer zich bezighield met criminele activiteiten’, laat een woordvoerder van politie weten.