Ruim 23 miljoen euro aan meth gepakt

Politie in Thailand heeft een record-vangst aan methamfetamine-pillen gedaan. In een huis in Bangkok, Pathum Thani’s Thanyaburi, zijn meer dan 3,8 miljoen “ya ice”- (meth)pillen en 71 kilo zuivere meth-poeder in beslag genomen. De zaak begon bizar: de politie werd gebeld door een man die een auto zag rijden met dezelfde kentekenplaat als hijzelf.

De man vertelde de politie ook dat hij bekeuringen voor snelheidsovertreding had ontvangen die waren begaan in een gebied noordelijk van Bangkok waar hij nooit kwam.

Het ging om een Toyota Camry die vervolgens in Bangkok werd gesignaleerd maar weigerde de stoppen voor de politie. Na een achtervolging wist de bestuurder te vluchten. De politie vond 10 kilo meth in de auto. Verder speuren leidde de politie naar de vriendin van de bestuurder. Een zoeking in haar huis leverde 42 kilo meth op en de documentatie op over het gehuurde huis waar de drugs uiteindelijk zijn gevonden.

Het huis is van een lokaal bekende actrice (Jarinya Hannarong) die het in de verhuur heeft. De actrice heeft ontkend iets met de drugs van doen te hebben.

De waarde van de drugs is geschat op 23 miljoen euro.

Methamfetamine wordt in Thailand gemaakt in dunbevolkte gebieden zoals het Chiang Mai-district langs de noordelijke grens met Myanmar.