Meth-lab in Eindhoven ontmanteld

Het landelijk parket heeft maandagavond bekend gemaakt dat het KLPD vrijdagavond in Eindhoven een drugslaboratorium heeft ‘ontdekt’ en ontmanteld. De politie denkt dat in het lab methamfetamine werd gemaakt. Het laboratorium was ondergebracht in een pand en een bijbehorende garagebox in een woonwijk. De rechercheurs vonden glaswerk, een reactievat en een destillatieketel voor de productie van synthetische drugs.

Er stond ook een cocaïnepers en er waren grote hoeveelheden chemicaliën aanwezig, waaronder 1000 liter aceton. De politie vermoedt dat er ook cocaïne werd “gewassen” in het lab. Daarbij wordt cocaïne opgelost en tot een grotere zuiverheid gebracht.

Methamfetamine is een sterk verslavende variant van amfetamine dat een kortstondige high veroorzaakt. In Nederland is methamfetamine niet erg populair, in tegenstelling tot de Verenigde Staten (meth) en Australië (ice).

Opvallend genoeg waren er dit jaar een aantal meth-vangsten in Nederland. Mogelijk is de productie van deze drug hier in Nederland lucratief aan het worden. Bij de productie van meth is de grondstof (pseudo)efedrine van groot belang. Handel en export van efedrine naar de VS en Australië is zeer winstgevend.

Of er in Eindhoven verdachten zijn aangehouden heeft het OM niet bekend gemaakt.

Crystal meth-verdachte aangehouden 

Pool met 125 bollen meth op Schiphol 

Over efedrine zie:

De mega-zaak van Loek W. en Jan Plas 

Foute super-cop deed zaken met NL