Containers heroïne en efedrine weg

In Australië is een enorme partij heroïne en grondstoffen voor methamfetamine bij nietsvermoedende bedrijven en particulieren terechtgekomen. Drugshandelaren raakten de 54 containers waarin de lading zat verstopt in Wagga City uit het oog. Vervolgens zijn de containers doorgegaan naar de volgende eigenaren. De vracht was eind vorig jaar in Australië aangekomen en was uit China afkomstig. Er zat een deklading op. De echte lading zat verborgen in de wanden en verbindingsstukken van de containers.

Om één of andere reden zijn de containers door de criminele organisatie niet ontdaan van hun waardevolle lading.

De politie kwam de zaak op het spoor toen een koper ontdekte dat er met zijn container was geknoeid. Daarna volgde een onderzoek in samenwerking met de douane en werden ook de andere containers opgespoord. Op één container na. Die moet nog ergens bij een niets vermoedende nieuwe eigenaar staan opgeslagen. De politie heeft via de media de kenmerken van de container verspreid.

Totaal is 540 kilo pseudo-efedrine gevonden, een belangrijke en dure grondstof voor de drug crystal meth. Verder bleek er 15 kilo heroïne en 60 kilo meth te zijn weggewerkt.

De drugs en de grondstoffen zouden een straatwaarde hebben van bijna 150 miljoen euro. Er zijn geen arrestaties verricht.