Mexicaan opgepakt voor moord op Nederlandse

Vijftien jaar na de moord op Hester van Nierop uit Den Haag in de Mexicaanse stad Ciudad Juárez is een verdachte opgepakt. De Mexicaan Adamé L. zat in Amerika vast voor een drugsvergrijp. De destijds 27-jarige Van Nierop werd in september 1998 in een hotel op het hoofd geslagen, misbruikt en gewurgd.

Na de moord werden sporen gevonden die in de richting wezen van een vriend van de hoteleigenaar. De man leek onder meer op de compositietekening die werd gemaakt op basis van beschrijvingen van getuigen. Deze man is echter nooit gevonden.

Facebook

Onlangs vonden de politie van de VS en Mexico samen met een afgezant van de Nederlandse politie op Facebook iemand die sterk op het signalement van deze man leek. De moeder van Van Nierop zegt in De Telegraaf dat de man hetzelfde halve oor, tatoeage van een blote vrouw en dezelfde gelaatstrekken had als de vriend van de hoteleigenaar.

Als het om dezelfde persoon gaat, heeft de man een nieuwe naam aangenomen. Hij heeft tot 14 januari vastgezeten in een gevangenis in de Amerikaanse staat in Mississippi. Daarna is hij overgeleverd aan Mexico.

Drugshandel

De verdachte zou voor de moord ook in drugs hebben gehandeld in het hotel waar Van Nierop verbleef. Dat hij vrienden was met de hoteleigenaar, was lastig voor het onderzoek. Het personeel zou Van Nierop versuft met de verdachte aan de balie hebben zien staan, maar wilde niet meewerken aan represailles.